visual merchandising og dekoratør uddannelse:

Kompetencer der skaber kunder og salg i butikken

Uddannelsen for butiksejere, butiksmedarbejdere eller dig der vil arbejde som dekoratør, stylist og visual merchandiser.

Butikkens sjæl

 

Butikkens visuelle udtryk er ligesom øjnene. Sjælens spejl. Butikkens sjæl.

De kan være matte, triste og trætte.

 

Men de kan også være sprudlende, energiske, charmerende, spændende og vække nysgerrighed.

 

Butikkens visuelle standard er i høj grad med til at afgøre om forbipasserende får øje på din butik, og at de får lyst til at gå ind i den – og får lyst til at gå omkring og se nærmere på produkterne i den.

 

Eller om de bare går forbi. Væk fra dig. Og dit salg.

 

Uanset om du sælger skosåler, køkkener, konditorkager, lækkert tøj, helsekost, maling og tapet, healende sten, bøger, smykker, lækker mad eller keramik, er én af dine allervigtigste opgaver, at sørge for at kunderne får indtryk af, at din butik/showroom/messestand er et besøg værd.

Tallene bakker op om visual merchandising:

Der er mange – gode – grunde til at det er af afgørende betydning at have faguddannede dekoratør og visual merchandising kompetencer i huset, hvis du har en (eller flere) butikker.

Lad mig præsentere dig for et par af dem:

 • Dansk undersøgelse slår fast at størstedelen af danske butikker kan øge trafikken til og i butikken med 25-50% ved at arbejde mere professionelt med den visuelle ramme end tilfældet er i dag.

 

 • 85% af alle de indtryk vi modtager bearbejdes af synssansen – også når vi går og kigger i din butik. Det betyder at hvis den visuelle oplevelse din butik giver ikke er hensigtsmæssig – køber vi ikke. Hos dig, ihvertfald.

 

 • 75% af kunderne bekræfter at din butik visuelle standard har afgørende indflydelse på købsbeslutninger (og mangel på samme), på om de får lyst til at komme igen, og om de anbefaler din butik til andre.

Hvad betyder det for din forretning og dit salg?

Det betyder blandt andet, at det er er afgørende for dit salg, at du arbejder med butikken som et professionelt salgsværktøj, og ud fra hvad vi véd virker salgsfremmende fra forskning. Ikke fra hvad vi synes eller hvad vi har set virke hos andre.

For hver gang du baserer beslutninger på hvad du eller ‘nogen’ synes, mener og tror er pænt, godt, velegnet eller ‘det rigtige at gøre’, laver du en KÆMPE satsning med dit salg og din forretning.

For hvis du ikke helt konkret VED hvordan du salgsoptimerer butikken korrekt, mister du salgsmuligheder hver eneste gang der er en kunde i butikken, og du reducerer sandsynligheden for at skabe loyale kunder betydeligt.

Faktisk øger du sandsynligheden for at du skræmmer kunderne væk, og direkte i armene på konkurrenten, når du ikke kender og forstår psykologien bag køb og loyalitet, og bruger den viden i butikken.

Dekoratør og visual merchandising uddannelse med certificering sikrer størst udbytte af butikken

 

Moderne uddannelse til dekoratør, stylist og visual merchandiser, med certificering og certificeringsbevis.

En uddannelse der sikrer de kompetencer der er en hyppig mangelvare i butikkerne – og en uddannelse der har forståelse og fokus på kommerciel bæredygtighed – det betyder at du som elev lærer afgørende ting om kundepsykologi og salg – og ikke kun lærer at ‘gøre noget pænt’.

Uddannelsen tager udgangspunkt i Stine Grubbes mange års praktiske erfaring med at undervise og rådgive omkring dekoration, styling, visual merchandising, visuel branding, konceptudvikling og forretningsudvikling.

Faglig indsigt, kreativitet og business

I løbet af uddannelsen kommer du igennem fagligt stof omkring visual merchandising, styling og dekoration, du får hjemmearbejde og praktiske øvelser der skaber rutine og sikkerhed i opgaveudførelse allerede under uddannelsen.

Herudover kommer også igennem elementer der handler om  forretningen, og hvordan du opbygger den, naturligvis med personlig sparring fra Stine.

Sådan sikrer vi, at du får maksimalt udbytte af din investering i dekoratøruddannelsen, allerede fra dag 1. som elev.

En moderne dekoratør uddannelse

 

Dekoratøruddannelsen er en privat uddannelse, afsluttende med certificering, og er lavet til personer der vil arbejde professionelt med visuelle, kreative koncepter og projekter i virksomheder eller for private.

Uddannelsen klæder dig på – med viden, værktøjer, praktiske øvelser og forretningsudvikling – til at løse forskellige typer opgaver med udgangspunkt i elementerne der indgår i dekoration, styling og visual merchandising.

Der lægges vægt på at udvikle en høj grad af personlig og kreativ opgaveløsning, for den enkelte, så eleven efter uddannelsen, kan skille sig ud fra mængden, i både opgave løsning for kunderne, og i markedsføring af egen virksomhed.

 

Uddannelsen er bygget til dig med en travl hverdag

Uddannelsen veksler mellem teori i form af online moduler, praksis og hjemmearbejde og du skal som elev være indstillet på, at arbejde selvstændigt med hjemmearbejdet.

Den teoretiske del af uddannelsen tilgår du nemt og bekvemt via online klasseværelset, når du har tid.

Her ligger teorien tilgængelig som video- og pdf filer, og du kan se dem igen og igen – og lige så mange gange du ønsker. Også efter du har afsluttet uddannelsen.

Det gør det nemt og bekvemt for dig med job, at tage uddannelsen, eller dig der er freelance eller selvstændig.

Uddannelsen er naturligvis lige så velegnet til dig ‘in-between’ jobs, og som ønsker at stå langt stærkere i jobsøgningen med disse, efterspurgte kompetencer.

Den praktiske del af uddannelsen foregår på de 4 øvedage i dekoratør-studiet, samt ved de praktiske øvelser der er en del af hjemmearbejdet.

Se i øvrigt beskrivelse af uddannelsens indhold længere nede på siden.

”IRMA har brugt Stine Grubbes kursus om visual merchandising og salgsoptimering.

Stines kurser blandt de bedste jeg har deltaget på i IRMA regi, og kurserne har fået enestående god feedback fra medarbejderne, der efterspørger nye og flere kurser fra Stine.

Vi kan varmt anbefale Stine som underviser og kursusleder.”

 

Klara Sofie Linnet
HR Forretningspartner, IRMA

Beskrivelse af uddannelsens indhold:

 

Herunder kan du danne dig et overblik, og læse om indholdet i uddannelsen.

Har du spørgsmål eller kommentarer, er de meget velkomne enten via mail: stine@stinegrubbe.dk  eller på telefon: 27 28 28 00

Se desuden dekoratøruddannelsens egen hjemmeside (KLIK)

Dekoration og visual merchandising

I dette modul kommer du i dybden med den grundlæggende, praktiske teori omkring dekoration og visual merchandising.

Du kommer til at arbejde med dimensioner, balance, blikfang & brændpunkt, lag, de forskellige opstillingsmodeller mv.

Det giver dig et fundament til at begynde at forstå visual merchandising, og kunne analysere både egne og andres visual merchandising.

Undervejs er der masser af visuel inspiration, så den nye læring er praktisk og nemt forståelig, og tager form med det samme.

Farvelære og belysning

Farver er blandt dine allermest effektive værktøjer i arbejdet med at optimere butikken visuelt.
I dette modul, lærer du hvordan du bruger farver effektivt, til at få kunderne rundt i hele butikken, og lærer hvordan du sammensætter farver på en interessant måde, der er harmonisk og overskuelig for kunden.
Belysning hænger tæt sammen med farvelære – og er endnu et vigtigt (og ofte overset) værktøj.
Du lærer hvordan du bruger belysning, og  hvad det betyder for salget.

Skiltning

Skiltning er en vigtig del af visual merchandising og dekoratør faget.

I udlandet kaldes skilte bl.a. for ‘The Silent Salesman’, fordi at korrekt lavede skilte, er effektive (og billige) sælgere.

På dette modul introduceres du til skilteskrivning og komponering af skilte, du får et indblik i hvordan du kan bruge skilte til branding og storytelling med de rigtige købstriggere

Herudover introduceres du naturligvis til den rigtige dekoratør ‘hug-skrift’, og lærer hvordan du skrive gode skilte.

Kundepsykologi

I dette modul lærer du om et øjenåbnende emne, der kommer til at få indflydelse på mange fremtidige beslutninger i forretningen: 

Kundeadfærd, kundepsykologi og kundetyper.

Du får indsigt i hvilke købstriggere de forskellige kundetyper reagerer henholdsvis positivt og negativt på, og får en solid forståelse for, hvordan du kan bruge den viden i forretningen og overfor kunderne, til at skabe salg.

Butikken som helhed

Vi fordyber os i at arbejde med butikken som helhed.

Vi går i dybden med visuel konceptudvikling og butiksindretning, og skaber forståelse for hvordan man stimulerer kundeflow/trafik rundt i butikken.

Modulet giver dig en god forståelse for den overordnede planlægning af dine visual merchandising opgaver og bliver klædt på til at rådgive kunderne omkring hele butikken.

Værktøjskassen

Modulet præsenterer dig for en række værktøjer du kan bruge fremadrettet til at planlægge opgaver, kampagner, salg, og ikke mindst planlægge din kostbare tid – et ekstremt vigtigt element, der er guld værd!

Du bliver også præsenteret for værktøjer der hjælper dig med idéudvikling og med at se og prioritere din tid og opgaverne.

Praktiske øvedage

De praktiske øvedage foregår i kursuslokalerne på Nordsjælland (Skenkelsø) og her får du praktisk erfaring i faget, og i at at lave opstillinger, styling, skilte, displays mv. med masser af praktiske øvelser, så du , sammen med Stine, lynhurtigt får konkret og hands-on erfaring med den nye viden – det hjælper dig hurtigt i gang, med de kommende moduler og hjemmearbejde.

Øvedagene er frivillige, men anbefales.

Der er inkluderet 4 øvedage i uddannelsen – og du kan tilkøbe yderligere, hvis du ønsker flere.

Du går hjem fra øvedagene, inspireret og fuld af kriblen for at komme videre.

forretningens udvikling

Et vigtigt element af kurset er forretningsudvikling, baseret på Stine Grubbes indsigt i branchens behov og muligheder.

I processen med din forretningsudvikling, gennemgår vi en række forskellige forhold, som du skal overveje.

Så kan du allerede, i starten af din uddannelse, påbegynde de første forberedelser til den forretning du skal i gang med at bygge op – eller videreudvikle og styrke den forretning du allerede har.

Dette er med til at sikre at du får et ekstra stort udbytte af uddannelsen.

hvornår starter næste hold?

Næste dato for uddannelsesstart:

1. august 2020 frigives 1. modul af dekoratøruddannelsen hold SS20.

Praktiske øvedage
Bekræftes senere

Herudover kommer et virksomhedsbesøg.
Virksomhedsbesøget er frivilligt, men meget inspirerende, og anbefales alle at deltage på.

Priser og tilmeldinger herunder.

Priser & tilmelding

tjek dekoratøruddannelsens hjemmeside:

Efter endt uddannelse ved du hvordan du:

 

 • styler og opbygger udstillinger og opstillinger til f.eks. vinduer, butikken, messestande, events o.lign.
 • styler produkter og komponerer til fotos til flatlay & laydown til de sociale medier.
 • styler boliger og erhverv mv.
 • arbejder med de psykologiske og visuelle købstriggere der ligger bag kundernes køb.
 • hvordan du arbejder med at målrette salget til jeres specifikke kundetype.
 • arbejder strategisk og systematisk med at få kunderne hele vejen rundt i butikken, så de eksponeres for flest mulige produkter.
 • bruger skiltning til at stimulere køb, og agere sælger og rådgiver for kunderne.
 • hvordan man tænker visual merchandising ind i produktsortimentet.
 • planlægger og idéudvikler – og arbejder med fornyelse

….og en hel del mere…

Om underviseren:

 

Stine Grubbe er Dekoratør uddannelsens ankerpunkt.

Stine er uddannet dekoratør og har mere end 25 års erfaring med detailbranchen.

Hun er foredragsholder for PEJ Gruppen, ambassadør for Formland messen, og er blandt Danmarks bedste, og mest erfarne formidlere af visuel kommunikation – inklusive visual merchandising, og er af erhvervsavisen Børsen, udnævnt som Indpisker af Detailhandelen.

Stines mangeårige og alsidige indblik i detailbranchen, har resulteret i en effektiv uddannelse, med et skarpt blik for hvilke elementer der er vigtige for branchen, så du på alle måder er godt rustet til at skabe en forretning efter uddannelsen.

Efter uddannelsen er du ikke blot en dygtig dekoratør, stylist og visual merchandiser, du har også et godt kendskab til, hvordan du kan skabe ekstra høj værdi i din egen virksomhed og kundernes, med din nye viden.

Det siger andre:

Mette helena rasmussen

Mette Helena Rasmussen

TV-vært og stylist

“Selv som professionel stylist kan der være meget at lære om dekoration.

Jeg kan varmt anbefale dekorationskurset til ALLE i butik, og som VIL SÆLGE MERE på noget så simpelt som at placere varerne rigtigt.”

bahne dekoratør

Helle Bahne

Retail manager

“Dekoration og styling er noget vi arbejder meget med i hverdagen hos BAHNE.

Kurset har helt sikkert inspireret mig og gjort mig yderligere bevidst om vigtigheden af dekoration i vores egne forretninger.

Kurset er godt til fortsat udvikling – og skabe nye ideer og fuld af gode værktøjer, til at dygtiggøre sig i arbejdet i hverdagen, og kan helt sikkert forbedre arbejdet med butikken.”

 

Udpluk af virksomheder jeg har hjulpet med visual merchandising:

Føtex, Irma, Kvickly, PEJ Gruppen, Eventyrsport, Irma, Møblér, Sy Danmark, Guldbageren Danmark, Dansk Detail, KBH K (Københavns Cityforening), Lyngby Handelsstandsforening, Kvindeguiden.dk, Colorama, Allure Group, Guldsmed P. Hertz, Danmission, Farvehuset Roskilde, Kræmmerhuset Nakskov, HK & Bibliotekerne i Danmark, Silkeborg Handel & Silkeborg Kommune, Museum for Papirkunst, Formland, Nordiq, EG, Sadolin, Jotun, Husqvarna Denmark, Creas Viking 1914, Esbjerg Storcenter, CC Creativ, Rice Denmark, Nordiq, DOFK

Velkommen til! Hvor er jeg glad for du er med. Jeg glæder mig til at være med til at fremtidssikre din forretning. Vi ses i din inboks.